De overheid stimuleert door middel van subsidies tal van maatregelen gericht op verduurzaming, milieubescherming en energiebesparing. Kunststof kozijnen zijn, zeker in vergelijking met de alternatieven, een verantwoorde stap richting het verduurzamen van uw woning. En we hebben goed nieuws! Voor 2019 en 2020 zijn er nieuwe subsidieregelingen. 

Subsidies en leningen voor particulieren

Overweegt u als particulier of Vereniging van Eigenaren de overstap naar kunststof kozijnen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Vanwege het succes van de oude subsidieregeling uit 2016 is er in 2019 een nieuwe subsidieregeling vastgesteld ter grootte van 84 miljoen. Dit is de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar en bewoner. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Hieronder zetten we de belangrijkste voorwaarden op een rijtje:

  • De woning is uw eigendom en hoofdverblijf
  • U laat minimaal twee energiebesparende maatregelen uitvoeren
  • U kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die zijn uitgevoerd na 15 augustus 2019. De subsidie aanvraag zelf is mogelijk vanaf 2 september 2019

Wanneer we specifiek kijken naar de subsidie voor kunststof kozijnen gaat het om de isolatiemaatregel om triple-glas te combineren met (nieuwe) isolerende kozijnen. De kozijnen moeten een maximale U-waarde hebben van 1,5 W/(m²·K) . 

Aanvullende energiebesparende maatregelen

Wanneer u subsidie aanvraagt voor 2 energiebesparende maatregelen kunt u ook subsidie aanvragen voor aanvullende maatregelen. Hierbij kunt u denken aan isolerende deuren, energiezuinige ventilatie, waterzijdig inregelen van een verwarmingssysteem en een energiedisplay of slimme thermostaat. Hiervoor worden vaste subsidiebedragen uitgekeerd. 

Bij DeurVisie, bedrijfsonderdeel van Berkhout Kozijnen, heeft u de keuze uit verschillende voordeuren. Maatwerk in de stijl van uw woning. Ook bij de keuze van je voordeur dien je hiermee rekening te houden. Daarom worden alle producten ontworpen vanuit de filosofie dat ze nu reeds beantwoorden aan de normen van 2020. Met isolatiemateriaal van de laatste generatie en super geïsoleerde beglazing behalen zelfs onze standaardproducten een Up-waarde van 0.9 W/m3K. 

Wanneer u goedkoop geld wilt lenen om uw woning te verduurzamen kunt terecht bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Tegen lage rente tarieven kunt u geld lenen om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Via deze link kunt u meer lezen over de voorwaarden. 

Subsidies en leningen voor Verenigingen van Eigenaren, Woningcoöperaties en Woningbouwverenigingen

Ook voor VvE’s, woonverenigingen en wooncorporaties zijn er subsidies vanuit de overheid. Dit is de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE. Deze subsidie is aan te vragen voor de volgende projecten:

  • Energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur
  • Energiebesparende maatregelen

Specifiek voor de kunststof kozijnen subsidie gaat het om triple-glas in combinatie met isolerende kozijnen of panelen in combinatie met triple-glas en met isolerende kozijnen.

Daarnaast verstrekt het Nationaal Energiebespaarfonds laagrentende leningen voor VVE’s voor verduurzaming van woningen in de vorm van een Energiebespaarlening.

Overweegt u maatregelen voor het verduurzamen van uw woning? Kom dan langs in onze showrrom en laat u deskundig informeren.